Acasă Externe Agenda Europeana 166 de milioane euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și de ape...

166 de milioane euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și de ape uzate din județele Călărași, Giurgiu, Ialomița și Ilfov

DISTRIBUIȚI

 168431 – 31032023 – Comisia a aprobat o contribuție de peste 166 de milioane euro din Fondul de coeziune 2014-2020 pentru modernizarea rețelelor de apă și de ape uzate din județele Călărași, Giurgiu, Ialomița și Ilfov.

Aceste investiții fac referire la două proiecte care vor îmbunătăți calitatea și accesul la apă potabilă și vor îmbunătăți tratarea apelor uzate.

Lucrările la infrastructura de alimentare cu apă includ nouă stații noi de tratare a apei, încă 1.061 km de rețea nouă și 40 de noi rezervoare, pe lângă reabilitarea infrastructurii existente. În ceea ce privește apele uzate, se vor construi patru stații de epurare a apelor uzate, iar alte trei vor fi extinse; în același timp, se vor instala 761 km de noi rețele de canalizare și se va reabilita infrastructura existentă.

Aceste investiții fac parte dintr-un plan mai amplu de îmbunătățire a infrastructurii de apă și de ape uzate din întreaga țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.