Acasă Economie Ajutor pentru cultivatorii de usturoi

Ajutor pentru cultivatorii de usturoi

DISTRIBUIȚI

 168322 – 24032023 – Ministerul Agriculturii a postat în Transparență Decizională proiectul de Hotărâre pentru aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi”, precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia, în anul 2023. Proiectul de act normativ stabileşte o schemă de ajutor pentru susţinerea producției de usturoi, potrivit Regulamentului (UE) nr. 1408/2013, care va fi implementată de direcțiile pentru agricultură județene și oficiile fitosanitare județene, pentru asigurarea capitalizarea exploatațiilor de usturoi și realizarea unei producții cantitative și calitative de usturoi.

Schema ajutorului de minimis pentru susţinerea producţiei de usturoi s-a derulat și în perioada 2019-2022. În 2023, impactul bugetar este de 29.700.000 lei, echivalentul a maxim 6.001.200 euro.

Beneficiarii pot fi producători agricoli persoane fizice, PFA-uri, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producători agricoli persoane juridice.

Pentru a obține ajutor de minimis, beneficiarii trebuie să cultive usturoi pe minim 3.000 mp și să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp.

Cuantumul maxim al ajutorului de minimis este de 3.000 euro/ha și se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată.

Depunerea cererilor se va realiza până la data de 16 mai inclusiv, iar valorificarea producției se va face în perioada 1 iunie-21 noiembrie inclusiv.

Documentele justificative (copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) se vor depune până la data de 29 noiembrie inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.