Acasă Social „ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI” 2023, campanie națională de solidaritate cu artiștii aflați în...

„ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI” 2023, campanie națională de solidaritate cu artiștii aflați în dificultate

DISTRIBUIȚI

 168099 – 02032023 – Campania Națională „Artiștii pentru artiști”, ediția a 19-a, primul program al UNITER din anul 2023, organizat împreună cu teatrele din București și din țară, în perioada 15 martie-15 aprilie 2023. Iniţiată în 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii cu probleme de existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor. Campania este reluată după o pauză de 3 ani de, cauzată de pandemia de SARS-COV2 și războiul din Ucraina.

Cu ajutorul teatrelor de stat și independente care au răspuns apelului UNITER și au programat spectacole sub semnul solidarității teatrale, încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală (RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei) și reprezintă suport financiar pentru beneficiarii programului.

38 de companii teatrale  s-au înscris în Campania de solidaritate inițiată de UNITER.

De asemenea, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Teatrul Ion Creangă din București și Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și-au arătat disponibilitatea și deschiderea pentru implicarea în Campania Națională „Artiștii pentru artiști”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.