Acasă Social „Earth Hour – Ora Pământului în România”

„Earth Hour – Ora Pământului în România”

DISTRIBUIȚI

 168332 – 24032023 – Camera Deputaților este, și în acest an, partener al organizației internaționale „World Wide Fund for Nature”, pentru a sprijini cea mai mare acțiune voluntară de mediu, „Earth Hour – Ora Pământului în România”. Pentru a marca acest eveniment, iluminatul interior, exterior și festiv al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, 25 martie, între orele 20.30 și 21.30.

Instituția participă la acest eveniment chiar de la prima ediție a acestuia în România, subliniind, de fiecare dată, importanța acțiunilor responsabile și a proiectelor benefice pentru mediu și cetățeni.

Peste 8.000 de orașe din 195 de țări și teritorii se vor reuni anul acesta cu scopul de a inspira oameni, comunități, companii și guverne să acționeze pentru stoparea declinului biodiversității.

Evenimentul „Ora Pământului” a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când 2 milioane de oameni și 2100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea față de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală. În 2008, „Ora Pământului” a devenit o mișcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii. În 2009 și 2010 campania globală a evoluat, implicând aproape un miliard de oameni din peste 4000 de orașe din întreaga lume. Din 2011, „Ora Pământului” a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnați nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acțiuni de mediu în fiecare zi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.