Acasă Cultura/Media Expoziţie AGERPRES despre războiul din Ucraina, prezentată la Universitatea Danubius din Galați

Expoziţie AGERPRES despre războiul din Ucraina, prezentată la Universitatea Danubius din Galați

DISTRIBUIȚI

 168309 – 23032023 – Reprezentanţi ai Ambasadei SUA în România, ai US Army Civil Affairs 1814 şi ai Batalionului 1 Cooperare Civil-Militară au participat miercuri, la Universitatea Danubius din Galaţi, la un eveniment de informare publică despre contextul geopolitic, ocazie cu care, în foaierul instituţiei, a fost vernisată expoziţia de fotografie de război realizată de AGERPRES pentru a marca un an de la începerea războiului în Ucraina.

Gazda evenimentului la care au fost prezenţi elevi şi studenţi din Galaţi şi Brăila, masteranzi, cadre didactice şi reprezentanţi ai autorităţilor locale a fost rectorul Universităţii Danubius, profesorul american Steve O. Michael, care a vorbit invitaţilor despre importanţa NATO, a parteneriatului strategic dintre România şi SUA, dar şi despre rolul universităţilor de a fi liantul dintre societatea civilă şi reprezentanţii militari.

Cu această ocazie, preşedintele Universităţii Danubius, conf univ dr Andy Puşcă, a subliniat faptul universitatea ”şi-a asumat misiunea de a crea un climat cât mai deschis şi primitor pentru astfel de manifestări în care se poate discuta liber despre democraţie, despre război, despre cultură şi civilizaţie europeană în context global, despre influenţa americană în ţara noastră”.

Discursurile invitaţilor s-au axat pe experienţele profesionale, greutăţile şi oportunităţile de dezvoltare în carieră, provocările şi evenimentele trăite în timpul misiunilor, precum şi pe diverse întâmplări frumoase care i-au marcat şi pe care au simţit nevoia să le împărtăşească publicului.

Evenimentul s-a încheiat cu invitaţia de a vizita expoziţia de fotografie de război realizată de AGERPRES, care a fost inaugurată de directorul general al Agenţiei Naţionale de Presă din Romania, Claudia Nicolae. Expoziţia este deschisă începând de luni, 20 martie, în foaierul de la etajul II al corpului B al Universităţii Danubius, şi poate fi vizitată timp de o săptămână, între orele 10,00-18,00.

La un an de la începerea războiului în Ucraina, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a realizat expoziţia de fotografie de război cu cadrele surprinse în Ucraina de jurnalistul Cristian Lupaşcu şi cu imagini cu refugiaţii ucraineni, la punctul de frontieră de la Siret, realizate de fotoreporterul Adrian Cuba. Expoziţia a fost prezentată la sediul NATO de la Bruxelles, pe 24 februarie. Cristian Lupaşcu este jurnalist AGERPRES din anul 2006. De la începutul războiului a efectuat opt deplasări în Ucraina, în perioada martie 2022 – ianuarie 2023. Sursa – AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.