Acasă Social Guvernul României marchează Ziua Mondială de luptă împotriva Tuberculozei

Guvernul României marchează Ziua Mondială de luptă împotriva Tuberculozei

DISTRIBUIȚI

 168328 – 24032023 – Palatul Victoria va fi iluminat în această seară în roșu, culoarea-simbol a luptei împotriva tuberculozei, alăturându-se astfel campaniei desfășurată în fiecare an cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei.

„Preocuparea pentru sănătatea publică implică atât asigurarea accesului la tratamente, o infrastructură modernă, cât și valorificarea progresului și a inovației în beneficiul pacienților. Noul cadru strategic pentru controlul tuberculozei în România, aprobat de Guvern în cursul anului trecut, introduce schimbări substanțiale privind modul de îngrijire și asimilarea noilor medicamente, servicii, teste de diagnostic, vaccinuri. Combaterea și controlul tuberculozei rămân priorități pentru sănătatea publică din România și pentru Guvern”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.  

Ziua Mondială de luptă împotriva Tuberculozei este marcată în data de 24 martie pentru a atrage atenția asupra efectelor acestei boli și asupra sănătății publice la nivel global.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.