Acasă Externe Agenda Europeana În premieră, Rep. Moldova va exporta în UE, carne de pasăre și...

În premieră, Rep. Moldova va exporta în UE, carne de pasăre și ouă

DISTRIBUIȚI

  168174 – 10032023 – Rep. Moldova a obținut, pentru prima dată, dreptul să exporte în Uniunea Europeană carne procesată de pasăre și ouă de categoria A (de consum) după publicarea modificărilor la Regulamentele de punere în aplicare (UE) 2021/404 și (UE) 2021/405 ale Comisiei din 24 martie 2021.

Decizia Comisiei Europene va stimula diversificarea piețelor de desfacere pentru producătorii avicoli din Rep. Moldova. Dreptul de export în UE a produselor din Rep. Moldova a fost precedat de un schimb amplu de informații și consultări tehnice, misiuni de audit și examinări ale capacității de asigurare a conformității cu cerințele Uniunii Europene.

În prezent, în Rep. Moldova funcționează 43 de unități de creștere a păsărilor și cca 227.000 de gospodării individuale de creștere a păsărilor, în care sunt crescute, în total, un număr de cca 6 milioane de păsări.

De asemenea, în Rep. Moldova funcționează 24 de abatoare pentru sacrificarea păsărilor, care produc anual cca 45.000 tone de carne de pasăre, precum și 12 centre de colectare a ouălor, în care sunt înregistrate anual cca 253 milioane de ouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.