Acasă Politic Ministrul Aurescu a discutat cu o delegație AMRO despre interesul României de...

Ministrul Aurescu a discutat cu o delegație AMRO despre interesul României de participare la crearea unor lanțuri sigure și predictibile de aprovizionare

DISTRIBUIȚI

 168248 – 17032023  – În contextul vizitei anuale AMRO în România, la o zi după a opta reuniune a Dialogului Strategic (14 martie 2023), ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit joi, 16 martie 2023, o delegație a Consiliului de Afaceri Româno-American (American Romanian Business Council – AMRO), formată din reprezentanți ai 15 companii majore americane.

Șeful diplomației române a pledat pentru intensificarea și diversificarea investițiilor americane în România, precum și interesul țării noastre de participare la crearea unor lanțuri sigure și predictibile de aprovizionare, care să includă parteneri de încredere.

Referitor la accederea României la Programul Visa Waiver, obiectiv comun al României și al SUA, cu implicații inclusiv în facilitarea legăturilor între comunitățile de afaceri din ambele state, a solicitat AMRO să continue sprijinul activ în vederea realizării de progrese rapide ale României în această direcție.

Președintele AMRO Eric Stewart a apreciat deschiderea spre dialog a autorităților naționale, nivelul și intensitatea relației româno-americane, reflectat în consistența programului, substanța discuțiilor și nivelul întrevederilor AMRO în România. A confirmat intenția AMRO de a continua să susțină, în dialogul cu Administrația SUA, necesitatea consolidării în continuare a Parteneriatului Strategic cu România, inclusiv în ceea ce privește dosarele prioritare pentru România, precum accederea la Programul Visa Waiver. A subliniat, de asemenea, că AMRO va sprijini România în eforturile de aderare la Schengen.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.