Acasă Cultura/Media Noi amenzi date de CNA pentru lipsa de echilibru la România TV...

Noi amenzi date de CNA pentru lipsa de echilibru la România TV și Realitatea Plus

DISTRIBUIȚI

 168214 – 15032023 – Pentru modul în care a reflectat în emisiunile de știri și dezbaterile din luna ianuarie 2023 subiectul referitor la situația românilor și a preoților ortodocși din Ucraina, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) decis amendarea cu 75.000 de lei a postului România TV și cu 10.000 de lei a postului Realitatea PLUS.

Potrivit Art. 66 din Codul Audiovizualului, ”în programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie asigurate imparţialitatea şi echilibrul şi să fie favorizată libera formare a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică”.

De asemenea, deoarece nu a respectat prevederile procedurii de acordare, de modificare, de prelungire a valabilităţii şi de cedare a licenţei şi ale deciziei de autorizare audiovizuală, precum şi condiţiile privind difuzarea de programe locale, retransmiterea sau preluarea de programe ale altor radiodifuzori, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului (Radio Renașterea) a fost sancționată cu somație publică.

Cu somație publică a fost sancționată și Tele Plus S.R.L. (Vaslui) pentru încălcarea dispozițiilor art. 74 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, care se referă la retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii doar cu avizul CNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.