Acasă Social Administratie Nou centru de educație timpurie pentru copiii români și ucraineni vulnerabili, în...

Nou centru de educație timpurie pentru copiii români și ucraineni vulnerabili, în București

DISTRIBUIȚI

168276 – 21032023  – UNICEF, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Municipiului București (DGASMB) și Asociația Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare, va sprijini serviciile de educație timpurie pentru copiii români și ucraineni vulnerabili prin  PrimoHUB, un centru de joacă, învățare și parenting inaugurat în București. Este un centru de zi care are ca scop stimularea dezvoltării copiilor vulnerabili cu vârste cuprinse între 0 și 6 ani, prin creșterea accesului acestora la educație, dezvoltarea abilităților parentale ale membrilor comunității, precum și consolidarea și extinderea competențelor educatorilor. Conceptul PrimoHUB își propune să promoveze incluziunea socială prin educație și îngrijirea timpurie și sprijină atât copiii români, cât și pe cei ucraineni care locuiesc în București.

Nu numai copiii beneficiază de noul PrimoHUB, ci și părinții și îngrijitorii lor, care pot lucra și pot câștiga cele necesare traiului în timp ce copiii lor se joacă și învață la centru. De asemenea, aceștia pot beneficia de serviciile de sprijin pentru părinți oferite în centre.

Până în prezent, UNICEF și Step by Step au deschis 10 centre de joacă, învățare și parenting PrimoHUB în România și intenționează să deschidă alte 5.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.