Acasă Social Administratie PMB a pus în consultare publică taxele și impozitele locale pentru 2024

PMB a pus în consultare publică taxele și impozitele locale pentru 2024

DISTRIBUIȚI

 168085 – 01032023 – Primăria Municipiului București anunță deschiderea procedurii de transparență decizională a Proiect de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul București, începând cu anul 2024.

Conform prevederilor art. 491 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, taxele și impozitele locale se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior.

Astfel, pentru anul 2024, impozitele și taxele locale se indexează cu indicele inflației, respectiv 13,8%, conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Documentația poate fi consultată pe pagina de internet a instituției sau la sediul Primăriei Municipiului București, B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5.

 Proiectul de act normativ se poate obține în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura P.M.B. (C.I.D.R.C.), la adresa B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5, în zilele de luni, marţi, joi și vineri între orele 08.30-16.30, și în ziua de miercuri, în intervalul orar 8.30-18.30.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională pot fi depune până la data de 15 martie 2023.

Materialele transmise vor purta mențiunea ”Propuneri pentru Proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul București, începând cu anul 2024.

Nepreluarea recomandărilor formulate și înaintate în scris va fi justificată în scris.

Pentru cei interesați există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 11 aprilie 2023.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.