Acasă Anchete Interne Reținuți pentru introducere în țară de droguri de risc și trafic de...

Reținuți pentru introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc

DISTRIBUIȚI

 168170 – 10032023 – Polițiștii BCCO București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

 În ambele cauze, s-a reținut că bănuiții s-ar fi deplasat în Spania, de unde ar fi achiziționat peste 10  kilograme de cannabis și un kilogram de hașiș, respectiv aproximativ 10 kilograme de cannabis, pe care le-ar fi ambalat și expediat prin intermediul unei firme de curierat către România.

Astfel, în data de 8 martie a.c., persoanele bănuite au fost prinse, în flagrant delict, de anchetatori în timp ce ridicau, din municipiul București, coletele expediate din Spania, în care se aflau disimulate drogurile de risc, care urmau să fie vândute în București și Ilfov.

Cei doi suspecți au fost reținuți de procurorii DIICOT și au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de DOS din Poliția Română și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de CPP, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.