Acasă Politic România este un partener de încredere al Rep. Moldova 168100 – 02032023...

România este un partener de încredere al Rep. Moldova 168100 – 02032023 Prima vizită oficială a noului prim-ministru al Rep. Moldova, Dorin Recean, a fost la București. Securitatea din regiune şi crizele declanşate în contextul războiului, au fost principalele teme abordate cu oficialii români. Premierul Ciucă l-a asigurat pe omologul său că România este un partener de încredere care va sprijini Rep. Moldova în realizarea reformelor, consolidarea economiei și a securității statului, dar și în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Cei doi oficiali au discutat pe marginea agendei de integrare europeană a Rep. Moldova, în directă conexiune cu eforturile de reformă ale guvernului de la Chişinău, pentru consolidarea justiţiei, a statului de drept, eficientizarea administraţiei şi însănătoşirea mediului economic. Recean a fost primit și de președintele Klaus Iohannis, care l-a asigurat de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate și dezechilibrelor economice. În contextul evaluării stadiului implementării obiectivelor prioritare din domeniile energie, agricultură, transporturi și interconectivitate, sănătate, educație și societate informațională, președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea creării condițiilor necesare pentru atragerea investițiilor românești și ameliorarea mediului de afaceri. De asemenea, au fost discutate modalități concrete de prioritizare și diversificare a acestei asistențe. Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cu care a discutat despre proiectele destinate Rep. Moldova, și au făcut un schimb de opinii privind riscurile cu care se confruntă Rep. Moldova și eforturile guvernului de la Chișinău pentru menținerea păcii și stabilității. Un schimb de opinii despre situația la nivel regional și principalele provocări cu care se confruntă regiunea a fost făcut în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, și Alteța Sa Regală, Principele Radu, cu care a discutat și despre acțiunile de susținere a aderării Rep. Moldova la Uniunea Europeană şi dezvoltarea unor proiecte în domeniul educației, economiei, culturii și responsabilității sociale peste Prut. Oportunitățile investiționale în Rep. Moldova au fost trecute în revistă și în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu membrii Camerei de comerț și industrie româno-germană. La întrevedere au fost prezenți reprezentanții a 18 companii din domenii precum biotehnologii, industrie farmaceutică, energie, IT, construcții, gaz, turism și retail.

DISTRIBUIȚI

 168100 – 02032023 – Prima vizită oficială a noului prim-ministru al Rep. Moldova, Dorin Recean, a fost la București. Securitatea din regiune şi crizele declanşate în contextul războiului, au fost principalele teme abordate cu oficialii români.

Premierul Ciucă l-a asigurat pe omologul său că România este un partener de încredere care va sprijini Rep. Moldova în realizarea reformelor, consolidarea economiei și a securității statului, dar și în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Cei doi oficiali au discutat pe marginea agendei de integrare europeană a Rep. Moldova, în directă conexiune cu eforturile de reformă ale guvernului de la Chişinău, pentru consolidarea justiţiei, a statului de drept, eficientizarea administraţiei şi însănătoşirea mediului economic.

Recean a fost primit și de președintele Klaus Iohannis, care l-a asigurat de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate și dezechilibrelor economice.

În contextul evaluării stadiului implementării obiectivelor prioritare din domeniile energie, agricultură, transporturi și interconectivitate, sănătate, educație și societate informațională, președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea creării condițiilor necesare pentru atragerea investițiilor românești și ameliorarea mediului de afaceri. De asemenea, au fost discutate modalități concrete de prioritizare și diversificare a acestei asistențe.

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cu care a discutat despre proiectele destinate Rep. Moldova, și au făcut un schimb de opinii privind riscurile cu care se confruntă Rep. Moldova și eforturile guvernului de la Chișinău pentru menținerea păcii și stabilității.

Un schimb de opinii despre situația la nivel regional și principalele provocări cu care se confruntă regiunea a fost făcut în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, și Alteța Sa Regală, Principele Radu, cu care a discutat și despre acțiunile de susținere a aderării Rep. Moldova la Uniunea Europeană şi dezvoltarea unor proiecte în domeniul educației, economiei, culturii și responsabilității sociale peste Prut.

Oportunitățile investiționale în Rep. Moldova au fost trecute în revistă și în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu membrii Camerei de comerț și industrie româno-germană. La întrevedere au fost prezenți reprezentanții a 18 companii din domenii precum biotehnologii, industrie farmaceutică, energie, IT, construcții, gaz, turism și retail.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.