Acasă Politic Se înființează Registrul Electronic Național al Disciplinei în Autorizarea Construcțiilor

Se înființează Registrul Electronic Național al Disciplinei în Autorizarea Construcțiilor

DISTRIBUIȚI

168417 – 30032023 – Deputatul PNL George Tuță și deputatul PSD Alfred Simonis au depus o propunere legislativă pentru întărirea disciplinei autorizării construcțiilor.

Principala modificare prevede obligația Inspectoratul de Stat în Construcții – I.S.C. să înființeze și să gestioneze un Registru Electronic Național al Disciplinei în Autorizarea Construcțiilor.

Registrul va cuprinde informații legate de certificatele de urbanism, autorizațiile de construire și recepția la terminarea lucrărilor, precum și informații despre rezistenţa mecanică şi stabilitate, securitatea la incendiu; igienă, sănătate şi mediu înconjurător; siguranţa şi accesibilitatea în exploatare; protecţia împotriva zgomotului; economia de energie şi izolare termică și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale.

”Subiectele legate de disciplina în construcții au impact în viețile și timpul românilor, zi de zi. Fie că vorbim de prelungirea valabilității certificatelor de urbanism, a autorizațiilor de construire sau de recepția la terminarea lucrărilor, toate sunt evenimente importante care solicită mult timp, atât din partea cetățenilor implicați, cât și a autorităților relevante. Prin această inițiativă legislativă punem bazele unui serviciu public, bazat pe furnizarea de date specifice de către autoritățile administrației publice competente, care vor completa Registrul Electronic Național al Disciplinei în Construcții.  Va exista o bază comună, un istoric al imobilelor din țara noastră, iar cetățenii nu vor mai fi nevoiți să facă drumuri inutile de la o instituție la alta. Ne dorim să creștem gradul de transparență și accesul la date, elemente de normalitate într-un stat prietenos cu cetățenii”, a declarat deputatul George Tuță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.