Acasă Externe Agenda Europeana Solidaritate cu Ucraina, reducerea poluării și serviciile digitale, principalele direcții de acțiune...

Solidaritate cu Ucraina, reducerea poluării și serviciile digitale, principalele direcții de acțiune UE în 2022

DISTRIBUIȚI

 168245 – 17032023 – În conformitate cu Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, Comisia Europeană a publicat Raportul general pentru anul 2022, în care trece în revistă principalele decizii și acțiuni europene în cursul anului trecut.

Cu un accent puternic pe răspunsul UE la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și pe solidaritatea cu Ucraina, raportul menționează adoptarea a peste 200 de măsuri adoptate anul trecut în sprjinul Ucrainei și al statelor membre pentru a aborda consecințele războiului asupra economiei și securității energetice europene. Aproximativ 4 milioane de persoane care au fugit din calea războiului au beneficiat de protecție temporară în statele membre. UE a adoptat nouă pachete de sancțiuni aspre pentru a reduce capacitatea Rusiei de a purta războaie și a mobilizat aproape 50 miliarde euro în sprijinul Ucrainei.

De asemenea, UE a acționat pentru eliminarea treptată a dependenței de combustibilii fosili din Rusia și sprijinirea cetățenilor care se confruntă cu facturi ridicate la energie și pentru a accelera tranziția UE către o energie curată. Prin REPowerEU au fost diversificate sursele de aprovizionare, nivelurile de stocare a gazelor a fost în noiembrie 2022 la 95%, în paralel cu reducerea consumului de gaze.

În 2022 emisiile europene au scăzut cu 30% comparativ cu 1990 și a fost creat un Fond pentru atenuarea impactului social al acțiunilor climatice și punerea în aplicare a noului mecanism de ajustare la frontieră în funcție de carbon.

În sectorul digital, 2022 a fost marcat de adoptarea Actului legislativ privind serviciile digitale și a Actului legislativ privind piețele digitale, precum și a noilor reglementări privind încărcătoarele universale. În ceea ce privește egalitatea, s-au luat hotărâri în ceea ce privește Directiva privind femeile în consiliile de administrație, măsurile privind transparența salarială și Directiva privind salariile minime adecvate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.