Acasă Social TPBI a creat aplicația care transmite către Google Maps date despre poziția...

TPBI a creat aplicația care transmite către Google Maps date despre poziția în timp real a vehiculelor de transport în comun din regiunea București – Ilfov

DISTRIBUIȚI

 168440 – 31032023 Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a creat prin resurse proprii o aplicație care transmite în timp real datele referitoare la pozițiile vehiculelor, acestea fiind acum disponibile în format deschis. Astfel, călătorii pot vedea în aplicația Google Maps atât timpul rămas până la sosirea vehiculelor în stație, cât și diferența față de timpul programat.

Aplicația prezintă stațiile, poziția exactă a tuturor vehiculelor și oferă cele mai bune rute pe care le pot alege călătorii până la destinația finală, incluzând atât metroul, cât și trenul în opțiunile propuse.

În plus, TPBI a dezvoltat, tot cu resurse proprii, încă o aplicație ce poate fi utilizată gratuit de operatorii de transport public din regiune care au vehicule dotate cu ecrane de informare în salonul pentru călători. Aplicația, unică în acest moment în România, îi anunță pe călători despre traseul urmat de vehicul, despre liniile comune din fiecare stație de pe traseu, dar și despre timpul de trecere prin stații a mijloacelor de transport în comun cu care există legături. Aceasta poate fi utilizată gratuit de către operatorii de transport din regiune, urmând ca fiecare dintre ei să decidă dacă o vor folosi. O altă variantă a acestei aplicații va fi folosită în stațiile de transport public, în cadrul proiectului de informare a călătorilor „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru Regiunea București – Ilfov”.

Datele în format deschis puse la dispoziție de TPBI vor fi disponibile după ce infrastructura IT va permite acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.