Acasă Politic Ulf Kristersson: România îndeplineşte condiţiile de aderare la Spaţiul Schengen

Ulf Kristersson: România îndeplineşte condiţiile de aderare la Spaţiul Schengen

DISTRIBUIȚI

 168442 – 31032023  – „România îndeplineşte condiţiile de aderare la Spaţiul Schengen”, a declarat premierul suedez Ulf Kristersson, la o conferinţă de presă comună cu omologul său român, Nicolae Ciucă, aflat în vizită la Stockholm. El a reiterat că tema Schengen rămâne pe agenda Preşedinţiei suedeze a Consiliului Uniunii Europene, care se încheie la jumătatea acestui an.

Pe lângă consolidarea cooperării dintre România și Suedia în plan politic, economic și sectorial, aderarea la Schengen a fost o altă temă mult discutată astăzi la Stockholm, a precizat premierul Nicolae Ciucă, spunând că actuala președinție suedeză a Consiliului Uniunii Europene sprijină activ procesul de extindere, încercând să identifice soluții constructive pentru a înlătura acest blocaj.

“România nu face parte din problema migrației în Europa, dar cu siguranță face parte din soluție. România asigură deja în mod responsabil protecția celei de-a doua granițe terestre ca mărime a Uniunii Europene, a declarant Nicolae Ciucă. sursa:Romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.