Acasă Politic Victor Negrescu: Premierul  Pedro Sanchez, a susținut în mod public aderarea României...

Victor Negrescu: Premierul  Pedro Sanchez, a susținut în mod public aderarea României la spațiul Schengen, ceea ce confirmă bunele intenții ale partenerilor noștri spanioli”

DISTRIBUIȚI

 168106 – 02032023 – Europarlamentarul Victor Negrescu a realizat în aceste zile o vizită de lucru la Madrid pentru a discuta cu oficialii spanioli despre președinția Spaniei la Consiliul UE din al doilea semestru al anului și includerea aderării României la spațiul Schengen printre prioritățile mandatului.

„Am discutat cu mai mulți oficiali spanioli despre includerea aderării României la spațiul Schengen în contextul în care Spania va deține președinția Consiliului UE în a doua partea a acestui an și în cadrul căreia va organiza cel puțin două Consilii de Justiție și Afaceri Interne.

Una dintre cele mai importante discuții a fost cu secretarul de stat responsabil de domeniul afacerilor europene și de viitoarea președinție spaniolă la Consiliul UE, Pascual Navarro Ríos, și am primit asigurări că Spania acordă o atenție sporită acestui subiect.

Sunt convins că, dacă în aceste prime luni ale anului reprezentanții României vor fi mai incisivi și profesioniști în abordare, există premisele unui rezultat pozitiv sub președinția spaniolă.

Am mizat în aceste discuții pe faptul că familia social-democrată europeană a fost singura care a susținut în unanimitate aderarea României la spațiul Schengen și împreună cu conducerea Partidului Social Democrat am decis să continuăm demersurile, chiar dacă subiectul nu este gestionat de miniștrii noștri, pentru că acest obiectiv este central pentru țara noastră.

De altfel, premierul social-democrat, Pedro Sanchez, a susținut în mod public aderarea României la spațiul Schengen, ceea ce confirmă bunele intenții ale partenerilor noștri spanioli”, a precizat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

De asemenea, reprezentantul României în Parlamentul European a subliniat că absența subiectului extinderii spațiului Schengen de pe agenda viitorului Consiliu Justiție și Afaceri Interne poate constitui o problemă din perspectiva priorităților țării noastre.

„Din păcate, faptul că la viitorul Consiliu Justiție și Afaceri Interne, din 9-10 martie, acest subiect nu a fost inclus pe ordinea de zi ridică multe semne de întrebare și poate reprezenta o problemă, întrucât un nou vot trebuie pregătit temeinic și ține de România să creeze un nou moment în care să existe susținere pentru o astfel de decizie favorabilă. Din informațiile pe care le am, președinția suedeză la Consiliul UE ar plănui un posibil vot în luna iunie, dar pentru acest lucru este nevoie de mai multă coerență și de o acțiune diplomatică mai clară din partea României, a menționat europarlamentarul român Victor Negrescu.

În cadrul vizitei de lucru de la Madrid, eurodeputatul Victor Negrescu a mai avut o serie de întâlniri cu oficiali ai Regatului Spaniei, respectiv prim-vicepreședintele Senatului Regatului Spaniei și președinte al Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), doamna Cristina Narbona Ruiz, și cu secretarul PSOE pentru politici internaționale și cooperare pentru dezvoltare și vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste, doamna Hana Jalloul Muro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.