Acasă Externe Agenda Europeana Bursele postdoctorale MSCA: peste 260 de milioane de euro pentru a permite...

Bursele postdoctorale MSCA: peste 260 de milioane de euro pentru a permite cercetătorilor să desfășoare activități de cercetare de frontieră în întreaga lume

DISTRIBUIȚI

 168556 – 13042023 – Comisia Europeană a lansat o nouă cerere de propuneri pentru din 2023 în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA).

Cu un buget de 260,5 milioane de euro, aceste granturi vor spori potențialul creativ și inovator al cercetătorilor postdoctorali care doresc să dobândească noi competențe prin formare avansată și mobilitate internațională, interdisciplinară și intersectorială. Cererea de propuneri va permite, de asemenea, organizațiilor din întreaga lume, inclusiv universități de vârf, centre de cercetare, organizații publice și private și întreprinderi mijlocii, să atragă cercetători talentați. Cererea de propuneri se va încheia la 13 septembrie 2023 și se preconizează că vor fi finanțate peste 1 200 de proiecte.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Bursele postdoctorale Marie Skłodowska-Curie oferă o oportunitate unică cercetătorilor postdoctorali care doresc să își extindă orizonturile, să își îmbunătățească oportunitățile pe piața forței de muncă și perspectivele de carieră. Îi invit pe toți cercetătorii care îndeplinesc criteriile de depunere a candidaturii să participe și urez succes fiecăruia dintre ei. Aștept cu nerăbdare rezultatele interesante pe care știu că cei selectați le vor obține prin munca lor.

Bursele postdoctorale includ două componente. Bursele postdoctorale europene sunt deschise cercetătorilor de orice naționalitate pentru a realiza un proiect personalizat în UE sau în țările asociate la programul Orizont Europa. Bursele postdoctorale mondiale sunt deschise resortisanților europeni sau rezidenților pe termen lung care doresc să colaboreze cu organizații din afara țărilor menționate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.