Acasă Politic Campanie de informare a românilor din străinătate asupra oportunităților de revenire în...

Campanie de informare a românilor din străinătate asupra oportunităților de revenire în țară cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile

DISTRIBUIȚI

 168683  – 27042023 – Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărăşian, anunță că în perioada 28 aprile – 01 mai va demara la Verona, Italia, o campanie susținută de informare în rândul comunităților de români privind oportunitatea repatrierii cu sprijinul fondurilor europene nerambursabile aferente cadrului financiar multianual 2021-2027:

Am trăit trei decenii în afara frontierelor țării mele și știu foarte bine că fiecare român plecat din țară își dorește să se întoarcă acasă imediat ce i se ivește cea mai mică oportunitate. Pentru că românii din străinătate sunt destul de puțin informați cu privire la oportunitățile financiare pe care le oferă fondurile europene nerambursabile în România, am decis să demarez o amplă campanie de informare, prin evenimente desfășurate direct în comunitățile de români. Primul eveniment va fi la sfârșitul săptămânii acesteia în Italia, unde mă voi întâlni cu români din Verona și cu reprezentanți ai autorităților locale. Cunosc foarte mulți români care, dacă ar putea obține finanțări nerambursabile pentru o brutărie, pentru un atelier auto, o micro-fermă sau altă activitate economică, s-ar întoarce în România imediat, împreună cu familia. Pentru ca acest set de evenimente și campania să aibă rezultatele pe care le dorim cu toții, o să cointeresez și Ministerul investițiilor și proiectelor europene și, poate, la evenimentele următoare, participă chiar ministrul fondurilor europene, domnul Marcel Boloș. Obiectivul nostru național este ca rata de absorbție a fondurilor europene să ajungă cât mai aproape de 100% în următorul cadru finanaciar. Ori, cu ajutorul românilor din străinătate, putem să atingem trei obiective majore simultan: o rată mare de absorbție a fondurilor europene, un potențial de creștere economică mai mare pentru România și aducerea acasă a românilor plecați în străinătate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.