Acasă Politic Cod galben de vreme deosebit de rece, cod portocaliu de ninsori în...

Cod galben de vreme deosebit de rece, cod portocaliu de ninsori în Carpaţii Meridionali şi sudul Carpaţilor Orientali

DISTRIBUIȚI

 168468 – 04042023 – Meteorologii au emis un cod galben de vreme deosebit de rece, cantități însemnate de precipitații, ninsori si intensificări ale vântului valabil pana miercuri la ora 10.00. Un cod portocaliu de ninsori abundente în Carpaţii Meridionali Carpaţilor Orientali în special la altitudini de peste 1400 metri.

Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale.

În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ninsori și strat de zăpadă

Zone afectate: conform textului și hărții

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h.

La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.

Notă: În restul țării local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14

Fenomene vizate: ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă

Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m

În cea mai mare parte a Moldovei și în Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55…65 km/h) și se va depune strat consistent de zăpadă.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.