Acasă Social Aparare Diplomația parlamentară, element al apărării colective

Diplomația parlamentară, element al apărării colective

DISTRIBUIȚI

 168491 – 06042023  – Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale, Simona Cojocaru, a susținut miercuri, 5 aprilie, o prelegere pe teme privind problemele actuale din domeniul apărării şi securității, în fața membrilor Comisiei pentru democrație și securitate (CDS) a Adunării Parlamentare a NATO, aflați în vizită de informare în România, la invitația omologilor români.

Oficialul român a evidențiat rolul important al diplomației parlamentare în promovarea şi punerea în aplicare a deciziilor luate la nivel aliat.

„În contextul internațional extrem de complicat, aveți un rol crucial în ceea ce privește legătura cu cetățenii, mai ales într-o eră în care campaniile de dezinformare şi propagandă, specifice războiului hibrid afectează întreaga societate. Mesajele transmise de dumneavoastră explică cu adevărat rolul apărării colective şi subliniază importanța şi necesitatea respectării normelor internaționale şi atașamentul nostru profund pentru un set clar de valori şi principii”, a transmis secretarul de stat Simona Cojocaru.

Oficialul MApN a abordat, de asemenea, situația de securitate din regiunea Mării Negre, fiind evidențiate ultimele evoluții ale războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina şi impactul acestora asupra securității euroatlantice.

În context, a salutat stadiul implementării deciziilor Summit-ului NATO de la Madrid, fiind trecute în revistă şi perspectivele pentru Summit-ul de la Vilnius, care va avea loc în luna iulie. A fost evidențiată relevanța continuării măsurilor de descurajare şi apărare în zona Mării Negre, în spiritul noului Concept  Strategic al NATO care recunoaște această regiune ca fiind de importanța strategică.

În încheiere, secretarul de stat a mulțumit tuturor statelor care contribuie cu trupe pe teritoriul României, fie în cadrul grupului de luptă condus de Franţa, fie bilateral sau sub comanda structurilor aliate de comandă şi control de pe teritoriul național.

În cadrul evenimentului, generalul-maior Remus Bondor, şeful Direcţiei planificare strategică din cadrul Statului Major al Apărării a susținut o prezentare referitoare la conceptele de reziliență societală subliniind că, în prezent, abordarea acestora în documentele NATO și naționale sunt aliniate și a reliefat locul și rolul instrumentului militar în planificarea și managementul răspunsului la evenimente distruptive.

La rândul său, generalul de brigadă Constantin Spînu, şeful Direcției informare şi relații publice, a prezentat strategia de comunicare a MApN, cu accent pe eforturile de combatere a dezinformării și știrilor false desfășurate de instituție, în special în contextul războiului din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.