Acasă Social Educatie Întâlnire interinstituțională la Ministerul Educației pe tema combaterii violenței și a consumului...

Întâlnire interinstituțională la Ministerul Educației pe tema combaterii violenței și a consumului de droguri în școli

Ministerul Educației: ”Încurajez toți actorii implicați în acest proces să ne transmită orice feedback, pentru a adopta cele mai bune soluții”

DISTRIBUIȚI

 168678  – 27042023 – O reunune interinstituțională organizată la Ministerul Educației a adus la aceeași masa reprezentanți ai principalelor instituții implicate în combaterea violenței și consumului de droguri în unitățile de învățământ, reprezentanți ai elevilor și părinților.

În urma discuțiilor s-a stabilit că Inspectoratele Școlare Județene, DGASPC-urile și Birourile de Siguranță Școlară și Centrele de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) trebuie să identifice măsuri concrete pe termen scurt (până la finalul acestui an școlar) și lung (pentru anul școlar 2023-2024) pentru combaterea violenței școlare și a consumului de droguri, pornind de la cauzele acestor fenomene..

De asemenea, poliția va informa angajații unităților școlare, elevii și părinții despre riscurile și consecințele portului sau folosirii fără drept de obiecte periculoase, iar cadrele didactice vor primi informații pentru a putea recunoaște semnele și simptomele consumului de droguri la copii și tineri.

”Încurajez toți actorii implicați în acest proces să ne transmită orice feedback, pentru a adopta cele mai bune soluții”, a transmis Ligia Deca, ministrul Educației.

Totodată, aceasta a prezentat și măsurile relevante din proiectele de legi ale educației, aflate în dezbatere parlamentară: camere-resursă pentru elevi și pentru cadre didactice, posibilitatea exmatriculării unui elev în anumite situații grave (cu posibilitatea reînscrierii), implementarea Planului Național de Combatere a Violenței Școlare,  instalarea sistemului de supraveghere audio-video (după consultarea cadrelor didactice, a părinților și elevilor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.