Acasă Economie Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu Andy Marsh, CEO al Plug Power și...

Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu Andy Marsh, CEO al Plug Power și președinte al Fuel Cell and Hydrogen Energy Association (FCHEA)

DISTRIBUIȚI

 168623 – 21042023 – Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Plug Power, una dintre cele mai mari companii la nivel mondial care activeaza în domeniul producției de hidrogen verde.

Întâlnirea, la care a participat și președintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European, eurodeputatul Cristian Bușoi, a vizat oportunitățile oferite de România pentru dezvoltarea capacităților de producție a hidrogenului verde, în contextul angajamentelor asumate la nivel european privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon și consolidarea economiei, in conditii de protejare a mediului și folosind tehnologii verzi.

„Potențialul energetic al României oferă o perspectivă largă de dezvoltare pentru companiile care vor să investească într-una din cele mai dinamice economii din Europa Centrală și de Est. Dezvoltarea de capacități de producție în plan local contribuie la viziunea Guvernului de a valorifica resursele prin producerea de valoare adăugată mare. Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii oferă țării noastre ocazia de a se consolida economic, în siguranță. Executivul încurajează investitorii americani să implementeze planuri solide de afaceri, beneficiind de nivelul înalt de pregătire a specialiștilor din țara noastră, care activează în zona de cercetare – dezvoltare, având capacitatea de a gestiona și proiecta tehnologii de vârf”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Președintele companiei Plug Power, Andy Marsh, a transmis interesul față de oportunitatea de a derula proiecte de investiții de anvergură în România, în perioada următoare. Compania americana   a dezvoltat investiții semnificative în Europa, în ultimii ani, având peste 4.000 de angajați la nivel global.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.