Acasă Social Aparare Mesajul ministrului Apărării cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

Mesajul ministrului Apărării cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

DISTRIBUIȚI

 168704  – 29042023 – Ziua de 29 aprilie ne oferă prilejul de a celebra veteranii de război, bravii ostași care şi-au sacrificat ani din viață luptând pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor țării, în campaniile purtate de Armata României în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Avem datoria să transmitem mai departe faptele lor de curaj şi vitejie, cinstirea eroilor noştri reprezentând cea mai de preţ îndatorire pe care o avem. Ei ne-au învăţat lecţia demnităţii şi a patriotismului, ne-au insuflat dragostea de patrie și spiritul de sacrificiu, dovedind că iubirea de ţară este cea mai nobilă virtute pentru care merită şi trebuie să luptăm până la sacrificiul suprem.

În Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de dispăruţi, decedați, prizonieri, răniţi şi invalizi.

În prezent, mai sunt în viaţă 1.069 de veterani de război, 24 de văduve de război şi în jur de 20.700 de văduve de veterani de război.

Puținii veterani de război rămași printre noi, mărturii istorice vii, reușesc și astăzi să ne evoce momentele de mare cumpănă prin care au trecut pentru a-și îndeplini misiunea sacră, aceea de a elibera țara de sub ocupația străină.

De Ziua Veteranilor de Război omagiem toți ostașii căzuți pe câmpurile de luptă, iar gândurile noastre se îndreaptă și către militarii români care astăzi își fac datoria în poligoanele și câmpurile de aplicații din țară și în misiuni externe în diferite părți ale lumii.

Stimați veterani de război,

Vă suntem cu toții recunoscători pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care aţi dat dovadă în timpul războiului și vă asigur că suntem alături de dumneavoastră și de familiile dumneavoastră. Suntem datori să ducem mai departe tradiţiile şi renumele Armatei, să consolidăm statutul şi prestigiul militarului român, în spiritul obligaţiei morale pe care o avem faţă de militarii veterani.

Ministerul Apărării Naționale sprijină activ toate acțiunile dedicate veteranilor de război, concomitent cu promovarea simbolurilor naționale, menite să dezvolte spiritul civic la nivelul întregii societăți. Manifestările organizate cu prilejul Zilei Veteranilor de Război reprezintă o ocazie de a celebra curajul Dumneavoastră, precum și de a cinsti eroii neamului românesc.

La ceas de sărbătoare, vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut în slujba Patriei şi vă adresez, în nume personal şi în numele Ministerului Apărării Naţionale, sincere felicitări și multă sănătate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.