Acasă Economie Podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulației pe 27...

Podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulației pe 27 iunie

DISTRIBUIȚI

 168628 – 21042023 – Podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai complex proiect de infrastructură rutieră de după Revoluție, va fi deschis circulației pe 27 iunie, a anunțat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministerul Transporturilor a consumat toți banii europeni pentru autostrăzi și căi ferate pe actualul exercițiu financiar. Este o premieră de la aderarea la Uniunea Europeană, a precizat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai complex proiect de infrastructură rutieră de după Revoluție, va fi deschis circulației pe 27 iunie, a anunțat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Este un pod la care se lucrează din 2019, ar fi trebuit inaugurat încă din decembrie 2021, a fost amânat pentru decembrie 2022, iar acum termenul oficial anunțat pentru recepția și punerea în circulație a celui de-al treilea pod suspendat ca lungime din Europa este sfârșitul lunii iunie.

Deschiderea se va face pe varianta scurtă de 4 km, pe la Măcin, prin județul Tulcea, urmând ca din septembrie să fie terminat tot proiectul de 19 km, până la Jijila.

În privința fondurilor necesare proiectelor de autostrăzi și căi ferate, Sorin Grindeanu a spus că pentru continuarea investițiilor, Ministerul Transporturilor mai are nevoie de încă 4 miliarde de lei, bani pe care îi va cere la rectificarea bugetară. Sursa:Romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.