Acasă Social Șapte județe din țară sub incidența Codului Galben hidrologic în următoarele 48...

Șapte județe din țară sub incidența Codului Galben hidrologic în următoarele 48 de ore 

DISTRIBUIȚI

 168587–18042023 – Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 48 de ore, hidrologii I.N.H.G.A. au actualizat Codul Galben, care este valabil începând de astăzi, 18 aprilie, ora 12:00, până joi, 20 aprile, la aceeași oră.

În acest context, se pot depăși cotele de atenție pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Nera (judeţul Caraş Severin), Jiu (judeţul Gorj), Motru (judeţele: Gorj şi Mehedinţi) și Jijia (judeţele: Botoşani şi Iaşi).

De asemenea, același cod va intra în vigoare în intervalul 19.04.2023 ora 03:00 – 20.04.2023 ora 12:00, pe râurile mici din Dobrogea, în judeţele Constanţa şi Tulcea, unde fenomenele hidrologce periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare.

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

Deoarece există riscul creșterii rapide a nivelului apei, recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.