Acasă Anchete Interne 70% dintre persoanele semnalate în SIS, localizate pe teritoriul României

70% dintre persoanele semnalate în SIS, localizate pe teritoriul României

DISTRIBUIȚI

168850 – 15052023 – Aproape 70% (534 din 770) din persoanele semnalate în SIS (Sistemul Informatic Schengen) au fost localizate, săptămâna trecută, pe teritoriul României, anunță IGPR.

Astfel, în perioada 5-11 mai 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 770 de persoane, 21 de autovehicule și 37 de documente semnalate în SIS.

Poliţiştii români au pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, fiind depistate 107 persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 201 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 8 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 26 de documente, au fost găsite 19 autovehicule și o plăcuță de înmatriculare, căutate de partenerii din spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 236 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin Biroul SIRENE din IGPR.

Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 16 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 33 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 11 documente și 2 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.