Acasă Anchete Justitie Darius Vâlcov, condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru trafic de...

Darius Vâlcov, condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

DISTRIBUIȚI

 168727 – 03052023 – Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare. Pedeapsa a fost redusă cu doi ani față de sentința dată de prima instanță.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în acest dosar în mai 2015, pentru trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată.

IPJ Olt a anunțat că la sediul inspectoratului s-au prezentat şi au fost transportate la Penitenciarul Craiova, în vederea executării pedepselor, două persoane, de asemenea condamnate în același dosar.

Este vorba despre așa-numitul Dosar al Tablourilor, denumit așa după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele dintre fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului demnitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.