Acasă Externe Agenda Europeana Deputații din Subcomisia SEDE a PE vizitează România și Republica Moldova

Deputații din Subcomisia SEDE a PE vizitează România și Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 168859 – 15052023 – Deputații din Subcomisia SEDE a PE vor vizita România și Rep. Moldova pentru a discuta despre securitatea regională și implicațiile războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Scopul principal al vizitei Subcomisiei pentru Securitate și Apărare (SEDE), în perioada 15-18 mai, este de a da dovadă de solidaritate cu Republica Moldova, care se confruntă cu presiuni tot mai mari din cauza propagării războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Delegația SEDE va vizita întâi România, care își consolidează securitatea și apărarea, inclusiv prin întărirea prezenței avansate a NATO, ca urmare a preocupărilor sporite în materie de securitate în regiune. Eurodeputații vor vizita Grupul de Luptă NATO de la Cincu, unul dintre cele opt grupuri multinaționale de luptă din partea de est a NATO.

În Republica Moldova, delegația va discuta despre misiunea EUBAM (Misiunea UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina) și despre înființarea primei misiuni a UE pentru abordarea amenințărilor hibride, noua Misiune de Parteneriat a UE în Republica Moldova (EUPM Moldova). Eurodeputații vor merge și la Hîrbovăț, linia administrativă dintre capitala Chișinău și Tiraspol.

Delegația se va întâlni cu reprezentanți guvernamentali și cu parlamentari, inclusiv cu secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe din România, Iulian Fota, cu secretarul de stat din Ministerul Apărării din România, Eduard Bachide, parteneri internaționali și think tank-uri din domeniu.

Condusă de președinta SEDE, Nathalie Loiseau (Renew, FR), delegația este compusă din deputați din diferite grupuri politice: Arnaud Danjean (PPE, FR), Eugen Tomac (PPE, RO), Viola Von Cramon-Taubadel (Grupul Verzilor/ALE, DE), Assita Kanko (ECR, BE) și Jean-Lin Lacapelle (ID, FR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.