Acasă Social Aparare Exercițiul  Forțelor pentru Operații Speciale „JUNCTION STRIKE 23″ 

Exercițiul  Forțelor pentru Operații Speciale „JUNCTION STRIKE 23″ 

DISTRIBUIȚI

 168785 – 09052023 – În perioada 8-18 mai, în facilități de instruire ale Armatei României şi în zonele din vecinătatea localităților Babadag, Bacău, Câmpia Turzii, Constanța, Cincu, Deda, Mangalia, Mărăcineni, Mihail Kogălniceanu, Răstolița, Reghin, Târgu-Mureș, Tulcea și Ungheni are loc exercițiul JUNCTION STRIKE 2023 (JUST 23), cel mai amplu exercițiu al Forțelor pentru Operații Speciale, anunță MApN.

Sunt angrenați peste 500 de militari români și aproximativ 100 de mijloace tehnice terestre, aeriene și navale, pe baza unui scenariu fictiv, în format multinațional și interinstituțional.

Scopul exercițiului este certificarea a trei ținte de capabilități NATO – un grup maritim de FOS, un grup terestru de FOS și un detașament de Operații Speciale Aeriene cu aripă rotativă.

Alături de militarii români se vor antrena și vor desfășura acțiuni de conducere-coordonare a efectivelor proprii și aproximativ 100 de militari străini din Bulgaria, Polonia, Portugalia, Spania și SUA. La activitate vor participa, ca observatori, militari din țări partenere precum Georgia, Iordania și Republica Moldova.

Această importantă activitate de instruire multinațională urmărește dezvoltarea interoperabilității în rândul structurilor participante, prin planificarea și executarea de misiuni și operații întrunite specifice forțelor pentru operații speciale, armonizarea procedurilor de lucru în mediul multinațional, toate acestea având ca finalitate promovarea securității regionale, în special în zona Mării Negre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.