Acasă Social Aparare Forțele Navale Române participă la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”

Forțele Navale Române participă la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”

DISTRIBUIȚI

 168773– 08052023 – Fregata „Regele Ferdinand”, cu un elicopter IAR 330 Puma Naval și o grupă de operatori pentru forțe speciale ambarcate, a plecat vineri, 5 mai, din portul militar Constanța, pentru a participa la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”, în Marea Mediterană, până la jumătatea lunii iunie.

Marinarii militari români au misiunea să asigurare respectării embargoului ONU (Organizația Națiunilor Unite) asupra armelor impus Libiei și să combată traficul ilicit de produse petroliere, droguri și persoane, prin monitorizarea traficului maritim și executarea de inspecții la bordul navelor comerciale din bazinul mediteranean.

Pe durata celor aproximativ 40 de zile de dislocare în Marea Neagră și Marea Mediterană, fregata „Regele Ferdinand” va efectua escale de pregătire a echipajului și de refacere a capacității de luptă a navei militare în porturi din zonele de sud ale Italiei și Greciei.

Nava militară românească este comandată de comandorul George-Victor Durea, iar echipajul acesteia este format din 239 de militari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.