Acasă Politic Garry Kasparov, primit de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu

Garry Kasparov, primit de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu

DISTRIBUIȚI

 168787 – 09052023 – Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit luni, 8 mai 2023, pe Garry Kasparov, președintele Human Rights Foundation, fost campion mondial la șah și activist în domeniul drepturilor omului, cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează în România. Este a doua întrevedere a ministrului afacerilor externe român cu Garry Kasparov.

Potrivit MAE, cei doi au avut un schimb aprofundat de evaluări cu privire la războiul de agresiune declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, precum și referitor la opțiunile de contracarare a amenințărilor generate de Rusia în plan economic și securitar, precum și a celor de natură hibridă și și-au exprimat preocuparea profundă privind deteriorarea gravă a respectării drepturilor fundamentale ale omului în Federația Rusă.

În context, ministrul Bogdan Aurescu a apreciat eforturile Comitetului de Acțiune pentru Rusia, fondat de Garry Kasparov și Mihail Hodorkovsky, împotriva efectelor războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei și în sprijinul informării corecte a societății ruse cu privire la realitățile din teren.

La rândul său, Garry Kasparov a prezentat o serie de analize și evaluări asupra politicii interne din Federația Rusă, cu detalii punctuale privind eforturile opoziției non-sistemice și ale apărătorilor drepturilor omului ruși. A prezentat activitatea Comitetului de Acțiune pentru Rusia, inclusiv în exprimarea opoziției față de agresiunea declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Totodată, a evidențiat necesitatea continuării și aprofundării sprijinului comunității internaționale pentru societatea civilă rusă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.