Acasă Social Înmatricularea online a vehiculelor, aprobată de Guvern

Înmatricularea online a vehiculelor, aprobată de Guvern

DISTRIBUIȚI

 168960 – 25052023 – Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă care permite înmatricularea electronică a vehiculelor.

DRPCIV va operaţionaliza o aplicaţie prin care transcrierea dreptului de proprietate sau radierea unui vehicul se va face fără deplasarea la sediul instituției. În aplicație va fi introdus un set minim de date necesare identificării vehiculului şi, după caz, eventuale înscrisuri în formă electronică pentru înmatricularea, transmiterea dreptului de proprietate asupra unui vehicul, emiterea unui nou certificat de înmatriculare, radierea din circulaţie şi declararea fiscală sau radierea din evidenţele fiscale.

În 2022 au fost eliberate 1.455.388 certificate de înmatriculare (exceptând documentele emise ca duplicat al unor certificate deteriorate, pierdute sau furate) şi au fost efectuate 167.847 operaţiuni de radiere.

Aplicaţia ar trebui să funcționeze chiar din acest an și este al cincilea proiect major de digitalizare pentru eficientizarea relaţiei cu cetăţenii.

Din luna februarie şi până în prezent, platforma hub.mai.gov.ro a înregistrat peste 1.155.000 de accesări, fiind create peste 145.000 de conturi de utilizator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.