Acasă Politic Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu președintele Consiliului de audit și inspecție al...

Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu președintele Consiliului de audit și inspecție al Republicii Coreea

DISTRIBUIȚI

 168795 – 09052023  – Guvernarea responsabilă are nevoie de măsurarea impactului pe care actul de guvernare îl produce în viața oamenilor, iar expertiza și experiența auditorilor poate oferi astfel de analize, a arătat premierul Nicolae-Ionel Ciucă la întâlnirea pe care a avut-o astăzi cu o delegație a Consiliului de audit și inspecție al Republicii Coreea (SAI), condusă de președintele Choe Jae-hae.

Șeful Executivului român a apreciat buna colaborare dintre Curtea de Conturi a României și Consiliul de audit și inspecție al Republicii Coreea, mai ales în domeniul analizei de risc în selectarea temelor de audit și a instrumentelor specifice sistemului informatic în sprijinul activității de audit.

De asemenea, premierul Ciucă a declarat că recomandările Curții de Conturi sunt incluse în formularea politicilor publice guvernamentale și a subliniat amplul proces de modernizare care se desfășoară la Curtea de Conturi din România, proces observat și în atitudinea echipelor de audit și în comunicarea cu entitățile audiate. În acest context, Nicolae-Ionel Ciucă a apreciat că schimbul de relații bilaterale este binevenit și va contribui la progresul și modernizarea instituției românești de profil. Digitalizarea procedurilor de audit poate  crește eficientizarea gestionării banului public, oferind o evaluare rapidă și cuprinzătoare a funcționării sistemului administrativ public. În acest sens, bunele practici și experiența Coreei de Sud pot sprijini evoluțiile digitalizării din România.

Șeful Guvernului a subliniat cooperarea dintre Coreea de Sud și România, reamintind de vizita oficială pe care a efectuat-o în această țară în decembrie anul trecut, când s-a întâlnit cu prim-ministrul coreean Han Duck-soo și a discutat teme de interes în domeniul cooperării economice, cu accent pe zona de energie, investiții, educație şi industria de apărare. Totodată, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a declarat că premierul Han Duck-soo îi va fi oaspete în această săptămână, cu ocazia sărbătoririi a 15 ani de Parteneriat strategic, un nou prilej pentru a întări și dezvolta relațiile dintre cele două țări.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.