Acasă Externe Serviciile secrete ucrainene, în alertă din cauza zilei de 9 mai

Serviciile secrete ucrainene, în alertă din cauza zilei de 9 mai

DISTRIBUIȚI

 168775– 08052023 – Serviciile secrete ucrainene au avertizat cu privire la „posibile provocări” ale Rusiei în ziua de 9 mai, când se marchează capitularea celui de-al Treilea Reich sau aşa-numita Zi a Victoriei asupra armatei naziste, anunță TVR.

„Statul agresor alege date simbolice pentru provocările sale. Serviciile speciale ruse le pot pregăti pentru 9 mai pe teritoriul Federaţiei Ruse şi Belarus”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului de informaţii al Ministerului Apărării, Andrii Iusov, pentru Ukrinform, potrivit EFE.

Iusov a adăugat că, din 2014, anul în care Rusia a anexat ilegal peninsula ucraineană Crimeea, Moscova foloseşte această strategie în jurul zilei în care se aniversează înfrângerea celui de-al Treilea Reich.

”Provocările serviciilor speciale ruse pot fi îndreptate împotriva populaţiei civile ruse la date importante, cum este 9 mai”, a avertizat Iusov.

Capitularea celui de-al Treilea Reich a fost semnată la Karlshorst, la periferia Berlinului, în noaptea de 8 spre 9 mai 1945, la câteva zile după sinuciderea în buncărul lor a lui Adolf Hitler şi a soţiei sale, Eva Braun, pe 30 aprilie.

Germania şi multe alte naţiuni europene marchează finalul conflagraţiei mondiale în Europa pe 8 mai, iar Rusia continuă tradiţia Uniunii Sovietice, aniversând data de 9 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.