Acasă Cultura/Media 100 de ani de la înființarea Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor...

100 de ani de la înființarea Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România

DISTRIBUIȚI

 169110 – 10062023 – În data de 12 iunie 2023, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România.

Aversul monedei prezintă sediul din București al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezintă siluetele unui pescar, a unui vânător și a unui câine de vânătoare și inscripțiile ,,ASOCIATIA GENERALA A VANATORILOR SI PESCARILOR SPORTIVI” și ,,100 ANI”.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 460,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.