Acasă Cultura/Media Bucharest International Jazz Competition 2023

Bucharest International Jazz Competition 2023

București - Capitala jazz-ului mondial

DISTRIBUIȚI

  169081 – 07062023 – Pe 8 iulie începe ediția cu nr. 17 a Bucharest International Jazz Competition. În 2023 vor susține concerte 21 de trupe din 18 țări: Africa de Sud, Australia, Belgia, Bulgaria, China, Franța, Germania, Israel, Italia, Japonia, Kazakhstan, Olanda, Polonia, România, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii și Ucraina.

Până pe 14 iulie evenimentul poziționat de BBC în top 3 mondial, aduce jazz de calitate de pe cele mai cunoscute piețe muzicale ale lumii.

Bucureștiul se transformă în Capitala jazz-ului mondial găzduind artiști consacrați sau talente emergente din întreaga lume. Bucharest International Jazz Competition a depășit de multă vreme granițele unui concurs, azi evenimentul incluzând concerte de jazz, concurs, jam sessions, ateliere de jazz.

Bucharest International Jazz Competition este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Luigi Gageos, directorul concursului declara: “Abia așteptăm reîntâlnirea cu publicul bucureștean într-o locație aparte, Sala Auditorium a Palatului Regal, în incinta Muzeului Național de Artă al României. Vă spun doar atât, avem jazz cât pentru trei festivaluri. Iubitorii genului ne cunosc, dar aș vrea să invit la concerte și tinerii, curioșii, nehotărâții, îndrăgostiții, familiile cu copii. Jazz-ul e pentru toată lumea, e o stare de spirit, e atmosferă, e o experiență frumoasă. Vă promit timp de calitate și muzică adevărată !”

Bucharest International Jazz Competition (BIJC) se individualizează în peisajul jazz-ului din România și din regiune printr-un concept bine definit. Încă de la prima ediție (2007) și-a propus să contribuie la recunoașterea valorilor jazz-ului românesc și internațional, și-a asumat rolul de promotor al noului val de muzicieni, dar și pe cel de formator, de deschizător de drumuri pentru publicul românesc. BIJC prezintă o varietate de stiluri de jazz – classic jazz, mainstream, swing, fusion, bepop, cool jazz, bossa nova, modal, free jazz, groove, afro-cuban jazz, acid jazz, smooth jazz etc, cele mai noi tendințe din marile centre de jazz ale lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.