Acasă Politic Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru...

Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre

DISTRIBUIȚI

 169084 – 07062023  – Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre, condus de Richard Hooker.

În cadrul dialogului, premierul a prezentat viziunea României privind importanța strategică a Mării Negre, mai ales în contextul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei.

Salutând proiectul de lege bi-partizan introdus de senatorul american Jeanne Shaheen în Congresul SUA, prim-ministrul a oferit detalii privind prioritățile țării noastre în regiunea Mării Negre, atât din perspectivă militară, precum și economică.

Șeful Guvernului a reliefat beneficiile aduse țării noastre de Parteneriatul Strategic România-SUA, care a generat securitate și prosperitate cetățenilor noștri. De altfel, susținerea publică a acestui parteneriat este constantă și poziționează România în rândul statelor europene cu cea mai puternică apreciere a relației trans-atlantice.

Oaspeții americani au fost interesați de modalitățile concrete prin care poate fi consolidat și extins Parteneriatul Strategic România-SUA și au salutat rolul important pe care România și l-a asumat, alături de comunitatea de valori occidentale, în sprijinirea Ucrainei și a poporului ucrainean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.