Acasă Social Educatie Ligia Deca: E foarte important ca profesorii să se întoarcă la clasă....

Ligia Deca: E foarte important ca profesorii să se întoarcă la clasă. Dacă nu se va întâmpla, va trebui să ne gândim la prelungiri și reprogramări

DISTRIBUIȚI

 169045 – 02062023 – Ministrul Educației, Ligia Deca, a susținut o conferință de presă, vineri. Joi,  Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru majorarea salariilor profesorilor, însă sindicatele au anunțat că nu sunt de acord cu formula găsită și că greva generală va continua.

Înscrierea la examenul de Bacalaureat 2023 era programată să înceapă luni, 29 mai, iar Ministerul Educației a prelungit până la 9 iunie perioada de înscriere a candidaților la BAC, dar și încheierea situației școlare pentru elevii din anii terminali. Conform calendarului actual, în 12 iunie ar urma să înceapă prima probă din cadrul competențelor, iar prima probă scrisă este programată din 26 iunie. Evaluarea Națională 2023 pentru elevii clasei a VIII-a ar urma să înceapă în 19 iunie, cu proba la Limba română.

Ligia Deca a rugat cadrele didactice să se întoarcă în clase de săptămâna viitoare, pentru ca toţi elevii să poată susţine Evaluarea Națională și Bacalaureatul, iar anul şcolar să se poată finaliza în bune condiţii, ea precizând că simultan negocierile cu sindicaliştii pentru celelalte revendicări pot continua.

„În contextul în care acest lucru nu se va întâmpla, nu ne dorim asta, dar dacă asta va fi situaţia, va trebui să ne gândim la prelungiri: prelungiri de închidere a situaţiilor şcolare, reprogramări ale probelor examenelor naţionale”, a avertizat Deca.

Întrebată când vor ști elevii dacă va fi modificat calendarul examenul naționale, Deca a spus că până în 9 iunie se va ști „cu siguranță” dacă se rămâne pe calendarul normal sau dacă va fi nevoie de o reprogramare a probelor de competențe la examenul de bacalaureat. Sursa:hotnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.