Acasă Social Luni, 26 iunie – grevă japoneză la Trezorerii și Administrațiile Fiscale din...

Luni, 26 iunie – grevă japoneză la Trezorerii și Administrațiile Fiscale din București

DISTRIBUIȚI

 169239 – 22062023 – Membrii Sindicatului Național Meridian din cadrul Trezoreriilor anunță pentru luni, 26 iunie, o grevă japoneze, care se va manifesta prin purtarea de unei banderole de culoare albă. Greva va avea loc doar în București și va fi organizată în comun cu Sindicatul Național Solidaritatea, ai cărei membri participă, de asemenea, la protest.

Salariații din cadrul Trezoreriilor și Administrațiilor Fiscale sunt nemulțumiți, în principal, de nivelul de salarizare, de condițiile de muncă și de neacordarea unor drepturi salariale la care sunt îndreptățiți.

Nivelul de salarizare acordat în cadrul ANAF și instituțiilor subordonate este evaluat la un coeficient maxim de 2,63 în cadrul unei grile de la 1 la 12, stabilită pentru angajații din sistemul bugetar. Totodată, deși lucrează în aceleași condiții cu alte categorii de personal, aceștia sunt discriminați și nu beneficiază de aceleași drepturi sau de plata zilelor de sâmbătă, duminică și sărbători legale lucrate. Mai mult decât atât au fost acordate preferențial, prin anumite acte normative, drepturi salariale doar angajaților din aparatul central al Ministerului Finanțelor.

În ceea ce privește condițiile de muncă, sindicaliștii reclamă de la starea de degradare a clădirilor în care lucrează până la lipsa serviciilor de curățenie, mobilierul și aparatura învechite.

Sindicaliștii precizează că nemulțumirile au fost semnalate de-a lungul timpului, fără să existe vreo rezolvare, iar răbdarea angajaților a ajuns la un nivel critic.

În prezent, există în derulare o consultare a membrilor de sindicat cu privire la declanșarea unui conflict de muncă având ca finalitate greva propriu-zisă, greva japoneză fiind doar o primă etapă.

Sindicatul Național Meridian reprezintă și are printre membrii săi angajați din cadrul Ministerului Finanțelor, ANAF și instituțiile subordonate acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.