Acasă Anchete Interne Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni economice

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni economice

DISTRIBUIȚI

 169163 – 15062023 – În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova pun în executare 7 percheziții, în județele Ilfov și Giurgiu, dar și în municipiul București, la sediile unor societăți comerciale.

Video – https://youtu.be/48Ocf5s5TnE

6 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare a banilor.

Din cercetări a reieșit faptul că, în  perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, reprezentantul legal al unei societăți comerciale, din județul Prahova, ar fi indus în eroare mai mulți agenți economici, în sensul că ar fi preluat de la aceștia comenzi pentru livrarea unor materiale de construcții și ar fi încasat contravaloarea lor, fără însă a și livra mărfurile.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 128.000 de lei.

Totodată, s-a stabilit că, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2022, în conturile bancare ale societății comerciale, au fost înregistrate operațiuni semnificative, de aproximativ 11.000.000 de lei, iar sumele de bani încasate au fost virate succesiv către alte 7 societăți comerciale, controlate în fapt de către același administrator.

Astfel, pentru justificarea acestor transferuri, societatea cercetată ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale ce atestă achiziții fictive de la pretinșii furnizori.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.