Acasă Stiință Specialiști din întreaga lume se reunesc la București pentru Congresul Internațional NutriTerra...

Specialiști din întreaga lume se reunesc la București pentru Congresul Internațional NutriTerra 2023

DISTRIBUIȚI

 169135 – 13062023 –Comportamentele alimentare sunt disfuncționale și nesănătoase la populația generală, există multă mâncare procesată, se mănâncă nesănătos, haotic, lipsit de conținut alimentar sănătos și nutritiv corespunzător nevoilor organismului”, remarcă Dr. Mădălina Bădescu, medic specialist psihiatrie pediatrică și psihoterapeut de familie și de cuplu, care va lua parte la ce-a de-a doua ediţie a Congresului Internaţional NutriTerra 2023, în perioada 14-16 iunie. Evenimentul va reuni specialişti din întreaga lume pentru a discuta cele mai recente cercetări şi descoperiri în domeniul ştiinţelor alimentare.

Obiceiurile alimentare, dar și cele mai recente descoperiri din domeniul nutriției vor fi dezbătute în cadrul Congresul Internațional NutriTerra 2023, în perioada 14-16 iunie, o ediție specială, dedicată Centenarului Facultății de Farmacie, care se concentrează pe tema Nutriție de precizie și securitate alimentară în era digitală. Nutrigenetică și nutriție în timpul ciclului de viață„.

În general, comportamentele alimentare sunt disfuncționale și nesănătoase la populația generală, există multă mâncare procesată, se mănâncă nesănătos, haotic, lipsit de conținut alimentar sănătos și nutritiv corespunzător nevoilor organismului, în momente de expunere prelungită la ecrane; nu mai există un ritual al pregătirii meselor, se preferă alternative rapide-comandă la un click distanță, iar mâncarea e de obicei ultraprocesată și cu un conținut caloric inadecvat. Chiar dacă în marile orașe stabilirea planului alimentar în familii a început să se îmbunătățească și oamenii sunt mai atenți la sursele din care își procură hrana, în continuare se fac erori – un exemplu ar fi dulciurile în exces sau combinarea în mod excesiv a carbohidraților – pâine cu cartofi/orez/paste”, remarcă Dr. Mădălina Bădescu, medic specialist psihiatrie pediatrică și psihoterapeut de familie și de cuplu. Dr. Bădescu se alătură zecilor de specialiști din întreaga lume care se reunesc zilele acestea la ce-a de-a doua ediție a Congresului Internațional NutriTerra în contextul marcării a 100 de ani de la înființarea Facultății de Farmacie, o ocazie unică de a explora subiecte legate de nutriție, precum: cum prevenim bolile printr-o alimentație corectă, evaluare și intervenție nutrițională precisă, nutriția în diferite stadii ale vieţii,  “metaflammation”, “inflammaging” și tulburări imunometabolice, îmbătrânirea și nutriția, care sunt mecanismele psihologice care duc la boli alimentare; nutrigenetică, intermitent fasting – efecte benefice și nefaste și multe altele.

Congresul Internațional NutriTerra 2023 este unul dintre cele mai importante evenimente academice din domeniul nutriției și al siguranței alimentelor și se așteaptă să adune peste 500 de participanți. Evenimentul este găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și se va desfășura în format hibrid, în perioada 14-16 iunie 2023, la Biblioteca Academiei Române din București.

De la lansarea sa în martie 2020, NutriTerra a devenit una dintre cele mai puternice adunări internaționale de știință nutrițională din Uniunea Europeană, cu un număr de aproximativ 500 de participanți. Congresul Internațional NutriTerra 2023 se adresează medicilor din toate specialitățile, farmaciștilor din diferite specialități, dieteticienilor înregistrați, consultanților nutriționiști, kinetoterapeuților, asistenților de farmacie, asistenților medicali și altor specialiști în sănătate. Congresul este creditat cu 30 de puncte EFC de la Colegiul Farmaciștilor din România și 10 puncte EMC de la Colegiul Medicilor din România.

Documentele știintifice vor fi publicate în jurnalul internațional Proceedings al congresului internațional, indexat BDI și în numărul special al revistei internaţionale Nutrients, cu factor mare de impact științific (6,7 in sistemul ISI-Web of Science), după o riguroasă recenzie.

Evenimentul va include sesiuni de comunicări științifice sub formă de prezentări, cursuri și o sesiune de postere științifice, dar și sesiuni speciale pe teme de nutriție, securitate alimentară, managementul vârstei sub aspectul abordului nutrițional, microbiome, workshop dedicat alimentației necorespunzătoare și legătura cu tulburările de alimentație și sesiunea tinerilor cercetători în nutriție, studenți ai facultăților și programelor de master în nutriție. Cele mai bune postere șțiințifice vor fi premiate cu sisteme de gătit pentru alimentație sănătoasă asigurate de Crockpot.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi consultate pe site-ul oficial al congresului: https://nutriterra.org/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.