Acasă Cultura/Media Expoziție outdoor inedită, în premieră, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” al Bibliotecii...

Expoziție outdoor inedită, în premieră, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

DISTRIBUIȚI

 169524– 22072023  – Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB), cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, vă invită să vizitați Expoziția de Fotografie „România – Casa Regală”, prezentată într-un mod inedit, outdoor.

 Expoziția prezintă șapte imagini excepționale, mai puțin cunoscute de publicul larg, de la ceremonia oficială dedicată Aniversării a 25 de ani de domnie neîntreruptă a Regelui Carol I, care a avut loc pe 10 mai 1891. De asemenea, expoziția se bucură și de prezența inedită a două scrisori ale Reginei Maria către Carol al II-lea și o dedicație a Reginei Maria, către Principesa Mignon. Acestea din urmă fac parte din colecția personală a lui Dragoș Stăncescu.

Prin această expoziție, Biblioteca Metropolitană Bucureşti urmărește promovarea moștenirii istorice și culturale a României, precum și conștientizarea valorii patrimoniului cultural bucureștean.

Este un mod inedit de a prezenta publicului larg rolul lui Carol I, în istoria modernă a României. Nu este singurul proiect de acest fel al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. De-a lungul timpului, BMB a fost inițiatorul și organizatorul mai multor expoziții care au urmărit promovarea patrimoniului cultural și național și care au avut un impact extrem de pozitiv asupra comunității bucureștene”, a declarat managerul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Ramona Ioana Mezei.

Expoziția poate fi vizitată în perioada iulie – septembrie 2023, la Sediul Central Mihail Sadoveanu din str. Tache Ionescu 4, Sector 1, București.