Acasă Anchete Justitie Inspectori sociali de la AJPIS Ilfov, reținuți de DNA

Inspectori sociali de la AJPIS Ilfov, reținuți de DNA

Ancheta are legătură cu funcționarea azilelor din Ilfov

DISTRIBUIȚI

 169446 – 14072023 Doi inspectori sociali în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfov au fost reținuți joi, de DNA, în urma perchezițiilor la sediul instituției și la locuințe din București. Ancheta DNA are legătură cu funcţionarea unor centre de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele cu dizabilităţi. Cei doi sunt acuzați că și-au îndeplinit defectuos atribuțiile prevăzute de legislația primară referitoare la vizitele de evaluare în teren în cazul unui centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din Ilfov.

Cei doi ar fi evaluat formal, doar în baza documentelor, îndeplinirea de către centrul respectiv a standardelor minime de calitate obligatorii, și ar fi omis să constate starea de degradare a mobilierului și a dotărilor din spațiul cu destinația de bucătărie, precum și problemele structurale de igienă pe care controalele inopinate ale celorlalte autorități publice sau private le-au constatat. De asemenea, deși ar fi constatat că centrul respectiv nu dispunea de resursa umană necesară prestării serviciilor sociale respective, inculpații ar fi dat instrucțiuni reprezentantului centrului cu privire la modul de modificare/completare a contractelor de prestări servicii medicale astfel încât, în final, să se îndeplinească cerințele minime prevăzute de lege.

Ulterior, înainte ca problemele constatate să fi fost remediate, cei doi inspectori ar fi transmis ANDPD documentația necesară pentru obținerea licenței de funcționare a centrului respectiv.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.