Acasă Economie 12 milioane euro pentru investiții transfrontaliere în educație și sănătate prin programul...

12 milioane euro pentru investiții transfrontaliere în educație și sănătate prin programul Interreg NEXT România-Ucraina

DISTRIBUIȚI

Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Ucraina a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, Ghidul solicitantului pentru proiectele de investiții transfrontaliere. Apelul de proiecte, în valoare de 12,6 milioane de euro (fonduri nerambursabile), va fi lansat în zilele următoare, iar cei interesați au la dispoziție 4 luni pentru depunerea cererilor de finanțare.

În cadrul reuniunii, reprezentanții României și ai Ucrainei au aprobat criteriile de acordare a finanțării pentru proiectele care au o componentă de investiții în valoare de minimum 500.000 euro (proiecte standard), precum și modul în care se vor derula selecția, evaluarea și contractarea proiectelor.

Vor putea fi depuse proiecte care vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii de educație și sănătate din județele de graniță din România – Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani și Tulcea, respective din oblasturile Zakarpattia, Ivano-Frankivsk, Cernăuți și Odesa din Ucraina.

Termenul pentru transmiterea observațiilor și sugestiilor cu privire la conținutul Ghidului este 31 august 2023.

Programul Interreg NEXT România-Ucraina are un buget de 54 milioane de euro, fonduri nerambursabile, la care se va adăuga contribuția națională. Vor putea primi finanțare proiecte care aduc beneficii comunităților de la frontieră, din județele Satu Mare, Maramureș, Botoșani, Suceava și Tulcea (România) și din oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpatska, Cernăuți, Odesa (Ucraina). Domeniile vizate de acest program sunt: sănătatea, educația, turismul și cultura, adaptarea la schimbările climatice și managementul frontierei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.