Acasă Externe Danemarca – Menținerea nivelului de alertă teroristă și a controalelor la frontieră

Danemarca – Menținerea nivelului de alertă teroristă și a controalelor la frontieră

DISTRIBUIȚI
foto: europafm.ro

 169752 –20082023  – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Danemarcei că autoritățile locale au decis menținerea nivelului de amenințare teroristă la nivelul 4, pe o scară de la 1 la 5 niveluri, deși amenințarea teroristă s-a intensificat, ca urmare și a controalelor la frontiere. Decizia a fost luată pe fondul identificării unor riscuri privind potențiale atacuri teroriste și are la bază o evaluare strategică, potrivit căreia amenințarea va persista pe o perioadă mai lungă de timp.

Reamintim că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: (+45) 39 46 43 63, (+45) 39 46 47 74, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: (+45) 27 35 55 37. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web https://copenhaga.mae.rowww.mae.ro şi reamintește faptul că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.