Acasă Politic Eventualele modificări ale legilor Educației vor fi, mai întâi dezbătute public

Eventualele modificări ale legilor Educației vor fi, mai întâi dezbătute public

DISTRIBUIȚI

 169825 – 28082023  – Orice schimbare care va trebui adusă noilor legi ale Educaţiei şi care va fi pusă în practică de un act de legislaţie secundară va fi mai întâi în dezbatere publică, iar cele care nu au termen imediat vor fi realizate împreună cu grupuri de lucru, a anunțat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, într-o intervenție video pe care a avut-o în cadrul Festivalului ”Al 5-lea element – Educaţia”, în continuarea Şcolii de Vară Paulina, organizată la Sâncel şi Blaj în memoria Ralucăi Ana Medeşan.

Ministrul a mulţumit celor care-şi dedică ”timpul, energia şi viaţa” unor astfel de evenimente şi celor care ”investesc în mai binele în educaţie”.

”Ceea ce pot promite este că orice schimbare venită din noile legi şi care va fi pusă în practică de un act de legislaţie secundară va fi întâi în dezbatere publică şi cele care nu au termen imediat, la începutul anului, vor fi realizate împreună cu grupuri de lucru. Şi mi-aş dori tare mult să am dintre dumneavoastră, cei prezenţi acum, oameni care să lucreze cu noi, cei de la Ministerul Educaţiei, cot la cot, în aşa fel încât să învăţăm din experienţele trecutului şi să privim poate cu puţin mai multă speranţă pentru viitor”, a transmis ministrul Educației.

Şcoala de Vară Paulina este organizată în memoria Ralucăi Ana Medeşan, care s-a dedicat educaţiei şi inovaţiei în educaţie, în formarea profesorilor.

Formatori, facilitatori de procese de învăţare, mentori, consilieri şcolari şi profesori din întreaga ţară au participat, timp de două zile, la o nouă ediţie a festivalului ”Al 5-lea element – Educaţia”, având ca temă ”Bucuria învăţării”.

Festivalul ”Al 5-lea element – Educaţia” a fost lansat în aprilie 2021 de Finnish Teacher Training Center, OvidiuRo şi SuperTeach, pentru crearea unui cadru de comunicare şi colaborare pentru comunitatea celor activ implicaţi în procesele de transformare în domeniul educaţiei, dornici de o schimbare din interior a sistemului de educație.

Co-fondator al proiectului ”Profesorul digital”, co-creatorul programelor de Managementul Carierei Didactice şi Profesorul Digital din cadrul Finnish Teacher Training Center şi iniţiatorul pilotului ”Pepper – asistent de învăţare la Şcoala Finlandeză Sibiu”, Raluca Ana Medeşan a încetat din viață, în 2021, la 34 de ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.