Acasă Politic Fiecare cu ce-l doare

Fiecare cu ce-l doare

DISTRIBUIȚI

 169682–10082022  – Înaintea discuției de miercuri cu premierul Marcel Ciolacu, liberalii au discutat cu reprezentanții Confederației Patronale „Concordia” și ai Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a postat pe Facebook un mesaj în care transmite tuturor poziția mediului de afaceri: „un cadru fiscal predictibil și echilibrat, care să asigure stabilitatea necesară depășirii unor perioade de criză și să ofere premise pentru o creștere economică susținută”.

Aceasta pare să fie, de altfel, și poziția liberalilor în cadrul negocierilor pentru modificarea Codului Fiscal.

Pentru creșterea veniturilor bugetare, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a înaintat celor doi lideri ai coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, inclusiv taxarea cu 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor, dar și desființarea Ministerului Familiei.

În paralel, pentru a pune și mai multă presiune pe ministrul liberal al Finanțelor, social-democratul Sorin Grindeanu a cerut ca la rectificarea bugetului Ministerului Transporturilor să-i fie dublat bugetul.

Ministrul Grindeanu a vorbit despre importanța fondurilor europene, majoritatea proiectelor de infrastructură bazându-se, în primul rând pe finanțările europene. Or, o parte a acestor finanțări depinde de atingerea țintelor din PNRR.

Cele două cereri de finanțate depuse de România pentru finanțările prin PNRR au fost aprobate de Comisia Europeană, cu excepția a două jaloane, care, și ele, sunt în curs de realizare.

Pe de altă parte, premierul Marcel Ciolacu a reintrodus în dezbaterea publică ideea renegocierii PNRR: ”Vom renegocia PNRR până pe 31 august pentru a reprioritiza proiectele de care România are cu adevărat nevoie – nu ce au visat noaptea nepricepuții care au lăsat cel mai mare deficit bugetar din istoria modernă a țării!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.