Acasă Anchete Interne Pompieri români în sprijinul Franței

Pompieri români în sprijinul Franței

DISTRIBUIȚI

  169710–14082023 – Alți 40 de pompieri specializați în stingerea incendiilor de pădure a plecat către Franța pentru a-i înlocui pe cei care se află, în prezent, în misiunea de sprijin a comunităților și autorităților locale.

În perioada 30 iulie – 2 septembrie 2023, IGSU participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, pentru consolidarea rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.

Primul contingent – 40 de pompieri și 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 l), 1 cisternă (30.000 l), 1 autospecială cu capacitate mare (10.000 l), 1 microbuz transport personal și 1 autocar – a plecat din România în data de 30 iulie.

Părți din sudul Franței sunt în alertă maximă pentru incendii forestiere. Avertizarea a fost emisă pentru departamentul Bouches-du-Rhône. Departamentele din apropiere Vaucluse și Var sunt ambele sub alertă portocalie pentru incendii forestiere, al doilea cel mai înalt nivel. Nivelul de alertă „roșu, foarte ridicat ( très élevé )” înseamnă că „condițiile meteorologice indică un risc ridicat de declanșarea și răspândire a incendiilor de pădure și vegetație”, a anunțat Météo France.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.